Einstein – dagbok 09.09.2021

Published on: 09 September 2021
By TZ

08.09.2021

Det går meget fint med Einstein. Han sover nå og har roet seg ned veldig mye. Han var litt forvirret første dag og klarte ikke å slå seg helt i ro på søndag og mandag. Ikke at han var urolig, bare alt for nysgjerrig på alt det nye. nå Sover han fra midnatt til 6 halv 7. 

Må ikke ut om natten heller. Han er veldig glad i kroppskontakt som passer meg meget bra. Så han har knyttet seg godt allerede og ser opp til meg når han lurer på noe. Søndag og mandag var jeg ved Langvatnet. Der er det en fricamping ved et vann. Søndag og mandag stått jeg litt ved siden så vi hadde det ganske privat. 

Han gir enstydige signaler nå han må ut og for å bæsje ønsker han helst plasser der det er busk og gress. Jeg passer selvføleglig på at jeg lufter han etter søvn og mat. Han spiser godt. får nå 288gr. av Royal Canin valpefor. Jeg har kjøpt kjøkkenvekt og passer nøye på matmengden. Han har eget vannskål hvor han drikker ofte. Matbollen tar heg brot når han slutter å spise og hvis det er noe til overs kaster jeg det. Maten blander jeg med vann.

Fra dag 1 har jvi obbet med “kom” som han gjør med stor glede. Han er veldig glad i å “stoppe” hodet sitt i hendene mine. Begge hendene ligger da over øyene hans og jeg massererer hodet hans. Slikt får han full pakke med kos og ikke minst lukt. Jeg antar at dette ligner litt på følelsen han hadde når han fikk seg melk fra mora. 

Han går ganske ok i bånd … sånn 10m og så hopper han foran meg og nipper (biter) i buksebeinet. Har ikke helt resept enda for korrigere denne atferden, men tror nok at jeg får det til. Må bare lære han å komme ut av denne atfreden og prøver å få han til å fokussere på noe annet.I dag har vi begynt å jobbe litt mer fokusert før han fikk mat kl. 9. Vi sov til 7, så laget jeg frukost til meg som han ikke er interessert i. Han vet allerede at det ikke er sin tur. 

Rytmen – 7:00 våkner han og jeg lufter han. Så gar vi inn i bilen igjen og koser en halv time. Han sover deretter mens jeg lager min frukost. Etter jeg har spist frukost går vi ut og jobber med obidience. Dagens økt var “sitz”. Jeg brukte godgod biter og belønnet kund de ganger der han satt seg etter jeg har gitt “sitz” ordren. Han prøvde å sitte foran meg uten oppfording men det ignoreret jeg og vi gikk litt kryss og tvers i et små område. 

Så gikk vi en kortr tur med kort bånd. Gjeting refleksen er nok sterk. Han går 20 / 30m og så hopper han foran meg eller biter i buksa bak. I går kveld fikk skinnbuksa mi et ordenlig hull. Jeg trodde den var tøffere, men valpetenner er skarpe. Så ny bukse i dag og litt mer korrigering med bånd og trene på “bei fuss” (heel) og mass skryt når han skjønte hva det betyr. Da gikk det bedre med det samme.

Så fikk han første maten sin kl. 9:00 Etter mat er det roetid med litt og kos og sitter i stolen ute. Han ligger da under stolen eller i fanget mitt. Lufting deretter og så soving. 

Han våkna 13:00, så ruslet vi en luftetur og sett på biler kjøre forbi. Han er litt redd dem, av og til prøver han å stikke av men han sitter og ved beinet mitt når han er litt mer frisk og våken og kan konsentrerer seg på å være rolig. Det er en del folk rundt der vi er nå, så han øver seg på å ikke hopper til dem. Jeg ber folk å ikke gi han oppmerksomhet og alle skjønner det. Så prater jeg med folk mens han sitter i fanget mitt eller ved siden av meg. Så han lærer seg å være likegyldig ovenfor fremmed folk. Da han fikk mat klokken 14:00 kom det plutselig ei jente som parkerte rett i “hagen” min. Han ville ikke gå til henne. Bra. Så hadde hun med seg en bikkje som kom seg ut av bilen, men det var en gammel bikkje som ikke gitt einstein noe oppmerksomhet. Jeg pratet med jenta og hin ignorerte han og selv om hun hadde veldig lyst til å hilse på han. 

Lufting etter mat og så sovet han igjen 14:45. Jeg og 😉 Så stått vi opp klokken 18:00 ok lekte litt, rusla litt og hilste på folk. Jeg bett alle mennesker jeg mødt å ikke gi han oppmerksomhet. Det fungerte meget bra og vi hadde en hyggelig hundeprat. Ved et tifell prøvde han med hell å fa oppmerksomheten min ved å nappe meg i buksebeinet og å hoppe osv. Jeg må nok bli flinkere å av-venne han nappinga. Skal prøve det i lek ved å ignore og avvise han passivt ved å snu ryggen mot han og avbryter lekinga hvis han biter igjen. Begynte med det littegrann og det virker som det fungerer. “skjema er et høyt “au” for å vise han at dette gjorde vondt og så går vekk fra han mens han sitter i bånd som er knytet fast et sted.

Sirka lokken 19:00 fikk han mat. Jeg har gjort en tabbe ved å interpretere matmengden på forpakken feil. Ringte til Royal Canin (meget bra service forresten) for å avklart det. Han skal 234gr. (ikke 288) fordelt på 3 maltider frem til 13. Oktober. 

Etter maten blitt han luftet og fra 19:30 lekte vi heftig slik at blitt utmattet. Så lat han være aleine i buret og ruslet en tur aleine. Han peip ikke og var meget rolig da jeg kom tilbake. 

09.09.2021

Einstein sovet til klokken 6 så vekket jeg han og luftet han. Deretter kosetime i seng med avvenning av biting – meget høyt «au» fra meg. Han begynner å forstå. Under lufting bit han litt i buksebeinet så snudde jeg meg og holdt han bort med bånd og ignorerte han ett minutt. Så roet han seg ned med det samme. Han fikk kos og skryt etter det.

Så kjørte vi til Hadeland. Egentlig ville jeg til korsvannet, men veien ditt var stengt så fant jeg meg et annet sted å campe i det frie. Vi kom frem klokken 10:00 så sjekket vi området forsiktig og så fikk han mat. Etter en pause lekte vi litt. egentlig er det klart bedre å leke før han får mat, men det blitt så seint at jeg ikke hadde samvittighet til det. Så sov han til 13:00 og så lekte vi fokusert og jobbet noen minutter med innkalling. Han elsker det som man kan se på bildene.

Siden han ikke virket trøtt i det hele tatt gikk vi en lengre tur (3 / 400m altså) og så fikk han mat og sovet frem til 18:00. Han ruslet litt da han våknet og fikk lov å være valp. Så mat og soving. Han måtte ut inn i mellom som han gir klar beskjed om. Nina Mathisen, som tok vare på kullet “My Trusted Friend I Love” har gjort en mega bra jobb. Jeg snakket med henne i stad og hun fortalte at hun luftet valpene de siste 4 uker rett etter søvn & mat. Masse takk for det. Einstein har det djup innarbeidet at han ikke tisser elle bæsjer inne. Fantastisk.Nå er det snart natt. Skal lufte han igjen sånn rundt midnatt og så er det forhåpentligvis en rolig natt igjen. Fatter nesten ikke hvor bra det går med han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait