stage 3 – cabin fever

Published on: 20 April 2020
By TZ

Hvordan skal jeg begynne? Kanskje med dagen jeg reiste til Tyskland for å hente Forrest.

Litt om historien bak. Jeg har kjøpt den flotte, grønne Mercedes Sprinter i November i fjor. Bilen var i god stand, ment trengte litt TLC, (tender love & care) for å fikse små-issues og oppgrader bybobilens elektronikk til nyere teknologi. Dere kan lese om det her i bloggen.

På 1. mars reiset jeg til Tyskland for å hente bilen som avtalt, tenkte jeg. 1. mars var en søndag, så jeg tok meg rom på hotell i nærheten av verkstedet og kom meg dit klokken 8:00. Tja, jeg var nok i overkant naiv … alle som har med håndverkere & deadlines å gjøre vet jo aldri dette går aldri som planlagt. Siden jeg var innstillt på at det kunne hende slikt, blitt jeg heldigvis ikke alt for sur da jeg fant ut at bilen var ikke ferdig. Men, det var langt fra ferdig. Men det var ikke noe å gjøre i mot og jeg måtte smøre meg med tålmodighet.

…… fast (eller heller jævlig sakte) forward

12 Mars, altså nesten etter 2 uke med venting og fiksing og ditt og datt var Forrest endelig klar for å kjøre av gårde. Masse sånne småting som viset seg å være vanskelige. Spesielt utfordrende var cruise kontrollen. Den ville ikke spille i lag, men vi fikk det til, til slutts.

Torsdag 12. Mars

Sirka klokken 14:00, etter siste skruen satt på riktig plass, kjørte jeg fra verkstedet i Tostedt. Samme dagen hadde COVID-19 epidemien utviklet seg til en pandemi. Så det blitt mer enn spennende å komme seg over grensene. Bare noen timer etter jeg hadde passert Danmark, blitt grensene stengt. Seint om natta rakk jeg frem til Sverige og sov der et sted ved stranden.

Fredag 13. Mars

Etter litt harryhandel i Sverige kjørte jeg Forrest over grensen ved Svinesund. På tollstasjonen var dem litt stressa, men hyggelige. Ingen store problemer, men jeg var dritnervøs. Hele de 12 dager venting og så hele denne korona greie opp i det. Not funny, my dear. Men, chin up and onwards. Om kvelden kom jeg hjem til kjæresten, men jeg måtte jo i karantene.

Karantene (13. t.o.m. 27. mars)

Litt usikker hvordan karantene utfordringen skulle løses. Men jeg har nok verdens beste svigermor, så bodde jeg i ledige kjeller-leiligheten hennes i to uker. No problem, jeg begynte jo å venne meg til venting … easy peasy. Vi var jo alle friske og det er hva som teller. Og det finne jo Netflix og YouTube. Jeg har nå trolig sett hele Netflix og sånn omtrent 50% av hva som finnes på Youtube.

1. April – vegvesenet

Da jeg ville booke time hos vegvesenet måtte jeg lese at trafikkstasjonen er jo stengt. Likevel svarte dem på min mail og jeg fikk time på 1. April. Jeg begynte å lure hva det var for noe, først Fredag 13., nå 1. April. Heldigvis er jeg ikke overtroisk ….

Igjen dritnervøs kjørte jeg Forrest til trafikkstasjonen. De sjekket bilen i 90 minutt og nektet å registrere bilen. Grunn: Typeskilt som klistret i døra var ikke oppdatert. Forrest hadde fått luftfjæring med opplasting som var også registrert i vognkortet, men akselvekt foran stått annerledes i papirene som på typeskiltet.

Jeg fant ut at tyske TÜV pleier bare å oppdatere totalvekta på typeskiltet og ikke akslene. Dette ville grundige folk på Oslo trafikkstasjon ikke være med på. Så nytt typeskilt er bestilt nå – og oppmerksomme lesere gjetter seg frem til at det er litt venting igjen ….

Skiltet har ikke kommet enda (19. April 2020), men håper fortsatt at det går bra.

Jeg kan ikke kjøre bilen på Norske veier enda, men å suse rundt for moros skyld er jo ikke så populært heller, i disse koronatider.

Så jeg venter fortsatt pent og se på YouTube. Å sitte i Forrest, selv om han bare står på parkeringsplassen foran blokka, er feriefølelse allerede. Jeg gleder meg skikkelig til bedre dager og turer som kommer.

Her er noen bilder fra innsiden. Synes det blitt ganske koselig i lille “social distancing” boblen min.

If you want to read more about our van Forrest, please click on this link https://www.thomas-zullich.com/tag/our-sprinter-forrest/

Forrest, the Sprinter van – pretty independent and off grid. 160W solar panels, 184Ah batteries, 1000W 12V to 220V sine wave converter, total of 12 USB 5V outlets, propane for heating & cooking, 70l fridge / freezer on 12V. Full kitchen with 2 flame cooker (propane), warm air heating system on propane. 

100l (33gallons) freshwater in board. 12V pump system for kitchen water and shower. Warm water is switchable 40/60 degrees C. The bathroom is in the very back of the van, so one can choose to shower inside or outside. 

2 ver comfortable bunk beds, 4 seats w/ seatbelts, (2 swivel and 2 on bench), beach can be converted to a kid bed. However, it is two person van. 3 or 4 is totally stretching it. Sleeping outside in hammock is of course an option. 

Very good ceiling hight inside. I can just reach the ceiling window to open it. The outer dimensions are very compact. Only 5,6m long and 2m wide, but 3,1m high. Awning on 80% of the car length the outside. 

Efficient diesel engine (around 9l per 100km / 32 miles per gallon diesel) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait